Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΕΝΩΝ “ΕΡΙΑ”


Ιδρύθηκε το 2009, αριθμεί πέρι τα 45 μέλη και αποτελείται από τμήματα ενηλίκων, εφήβων και παιδικά. Είναι από τους λίγους συλλόγους της περιοχής που τα μέλη του φορούν την αυθεντική χειροποίητη Καθενιώτικη  στολή, την οποία με μεράκι έφτιαξαν οι κυρίες – μέλη του συλλόγου. Σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό σύλλογο Καθενών δραστηριοποιείται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σημαντική είναι η αναβίωση τοπικών εθίμων όπως τα Καθενιώτικα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ο χορός στην πλατεία του χωριού την ημέρα του Πάσχα μετά τη θεία λειτουργία της Αγάπης.
            Ο  σύλλογος σε μια προσπάθεια αρμονικής συνεργασίας με άλλους συλλόγους κάθε Αύγουστο τα τελευταία χρόνια διοργανώνει φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.
            Όλα αυτά εξορμώνται από το πάθος και το μεράκι των μελών του, για την προαγωγή του πολιτισμού και την διατήρηση της Ελληνικής παράδοσης.







πασχα 2011
Οπως κάθε χρονό το βράδυ της Κυριακής τού Πάσχα, ο χορευτικός σύλλογος τού χωριού,χόρεψε παραδοσιακούς χορούς στην καταμεστη απο κόσμο πλατεία τού χωρίου.Η προσπάθεια των χορευτών αλλά και του δασκαλού τους,ο οποίος εμπλούτισε με χορευτικές φιγούρες το άρτια οργανώμενο πρόγραμμα,απέδειξε γι ακομά μια φορά,ότι το επίπεδο ειναι υψήλο.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου